Rechtbank: golfclub niet in overtreding

Print
Rechtbank: golfclub niet in overtreding

Afbeelding: iStock

Gulpen -

De rechtbank in Roermond heeft geen aanwijzingen dat de golfclub Wittem stukjes natuur bij haar golfbaan in Landsrade heeft getrokken. De gemeente hoeft dan ook niet in te grijpen.

De Dassenwerkgroep Limburg is ervan overtuigd dat de golfclub illegaal is uitgebreid. Voorzitter Jan Baars kan dat echter niet bewijzen, zegt hij, omdat de begrenzing van de golfbaan ter plekke nog altijd niet is gemarkeerd.

Natuur
De rechtbank kan daar verder niets mee, blijkt uit het vonnis dat woensdag is gepubliceerd. Bij eerdere zaken is vastgesteld dat de golfclub niet in overtreding is, stelt de rechter vast. Daarmee is die zaak voor haar afgedaan.

De Dassenwerkgroep beweert verder dat nog altijd water van de golfbaan afstroomt naar het omringende natuurgebied, in strijd met de gemaakte afspraken. Op die manier komen bestrijdingsmiddelen in de natuur terecht, vermoedt Baars.

Bij recente controles door de gemeente is daar volgens de rechtbank echter niets van gebleken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →