Banksy wilde kunstwerk volledig versnipperen

Print
Banksy wilde kunstwerk volledig versnipperen

Afbeelding: ANP

Banksy wilde zijn kunstwerk dat laatst op een veiling in Londen werd verkocht in zijn geheel vernietigen. Dat blijkt uit een video die de kunstenaar op zijn website heeft geplaatst.

In de video is te zien hoe het schilderij 'Meisje met ballon' voor de helft wordt versnipperd als het net is verkocht. Dan wordt het beeld zwart met de tekst: "Bij de repetities werkte het iedere keer". Een fragment volgt waarin te zien is dat een kopie van het schilderij in zijn werkplaats volledig wordt versnipperd door het ingebouwde apparaat in de omlijsting.

Beelden van de veiling gingen de hele wereld over. Volgens veilinghuis Sotheby’s heeft Banksy met de destructieve stunt feitelijk een nieuw kunstwerk gecreëerd. Het werk was voor omgerekend 1,2 miljoen euro verkocht, maar is nu vermoedelijk veel meer waard.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →