Orange is the New Black stopt na zeven seizoenen

Print
Orange is the New Black stopt na zeven seizoenen

Afbeelding: Netflix

Hitserie Orange is the New Black, een van de boegbeelden van streamingdienst Netflix, stopt na zeven seizoenen. De laatste reeks in de serie over de besognes van de gevangenen in het complex Litchfield zal in 2019 op Netflix worden gelanceerd.

De cast maakte het stoppen van de serie woensdag bekend op Twitter. De serie wordt geprezen om de realistische manier waarop de problemen die in de Amerikaanse samenleving spelen worden verbeeld in de afgesloten gemeenschap waar vrouwen van alle achtergronden gedwongen met elkaar samenleven.

Prijzen
De serie is gebaseerd op het boek van Piper Kerman, een welgestelde dertiger die vanwege een klein vergrijp vijftien maanden de gevangenis in moest. Orange is the New Black won de afgelopen jaren vele tientallen prijzen, waaronder meerdere Primetime Emmy's en meerdere Screen Actors Guild Awards voor beste ensemble.

Prominente Netflix serie
Het is, na het afscheid van House of Cards volgende maand, de tweede prominente serie waar Netflix in korte tijd afscheid van neemt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →