Helmond Sport: MVV-fans niet welkom

Print
Helmond Sport: MVV-fans niet welkom

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Helmond Sport heeft besloten dat het geen MVV-fans in het stadion wil hebben tijdens de competitiewedstrijd op 26 oktober.

“Er hebben zich voor, tijdens en na de laatste ontmoeting in april diverse incidenten voorgedaan”, schrijft Leon Vlemmings, algemeen directeur van Helmond Sport, op de website van de club. “Dit heeft binnen en buiten de club voor veel negatieve publiciteit gezorgd. Uit onze analyse blijkt dat er op 6 april een grote groep MVV supporters het vak voor de bezoekende supporters is binnengedrongen, waarbij onze stewards bewust zijn overlopen.”

Lees ook: MVV maakt bezwaar tegen weren fans in Helmond

Provocerende vlag
Ook heeft hij het over een provocerende vlag van de Maastrichtse supporters. De Helmond-directeur beweert dat er voorafgaand aan de wedstrijd afspraken waren gemaakt over die vlag.

Vlemmings schrijft dat hij wel de MVV-directie heeft laten weten in gesprek te willen om voorvallen in de toekomst te voorkomen.

Niet welkom
De lokale driehoek (gemeente, politie, openbaar ministerie) heeft daarbij besloten dat MVV-fans ook niet in de gemeente Helmond mogen komen. Burgemeester Elly Blanksma stelt dat mensen die zich zichtbaar maken als supporter van MVV, op 26 oktober niet welkom zijn in Helmond. “Hiermee moet de openbare orde in de omgeving van het stadion en in de binnenstad die dag gewaarborgd blijven.”