Weerts schilderproject genomineerd voor vakprijs

Print
Het schilderwerk van de monumentale woonboerderij Wijnhuis Beaugrim in Weert is één van de negen projecten die in de race zijn voor de Nationale SchildersVakprijs.

Van der Kruis Vakschilders uit Maarheeze (Noord-Brabant) heeft het project ingestuurd. Beagrim was volgens het bedrijf in slechte staat, waardoor er eerst veel houtrotreparaties moesten plaatsvinden voordat met het schilderen kon worden begonnen. 

Schuren en föhnen
'Ik heb het houtwerk daarom op veel plaatsen kaal moeten maken doormiddel van schuren en föhnen', motiveert Van der Kruis de inzending. 'De verbindingen zijn opengefreesd en weer gerepareerd. Het houtwerk is bijgegrond, overgegrond en afgelakt met een gesiliconiseerde lak. De luiken van de boerderij zijn meegenomen naar de werkplaats. Op minder mooie dagen zijn die daar opgeknapt. De boerderij is opnieuw geschilderd in de drie oorspronkelijke authentieke kleuren: olijfgroenzwart, mosterdgeel en crème wit.'

'Pareltje'
Volgens Van der Kruis zelf heeft zijn bedrijf van het achterstallige pand weer 'een pareltje' gemaakt. 'De opdrachtgever had de wens een beetje een spekachtige uitstraling te krijgen op de kozijnen. Daarom is daar gekozen voor een gesiliconiseerde aflak, zodat je een beetje een stroperig effect krijgt. Dat is goed gelukt. Door gebruik te maken van de modernste schuurtechnieken, hebben we op dit project een prachtige glans weten te behalen. Ik wil laten zien dat als je passie hebt voor je ambacht, je mooi werk kunt maken.'

Met de Nationale SchildersVakprijs prijs wil de organisatie het kwaliteitsbewustzijn in de schilder- en onderhoudsbranche bevorderen. Jaarlijks worden zes prijzen uitgereikt, waaronder de publieksprijs, de juryprijs en de klanttevredenheidspluim.