Auto probeert in te rijden op Luikse politieagenten

Print
Auto probeert in te rijden op Luikse politieagenten

Afbeelding: Nieuwsblad

In Luik is dinsdagmorgen een agent gewond geraakt nadat een auto op een patrouille inreed. Toen de agenten een verdacht voertuig wilden controleren, gaf de bestuurder plankgas en probeerde hij de politie aan te rijden.

Een agent opende het vuur, één van de twee verdachten kon worden ingerekend. Een andere agent raakte lichtgewond.

'Wagen als wapen tegen agenten'
In het kader van een gerechtelijk onderzoek waren twee Luikse agenten een verdacht voertuig aan het schaduwen. Toen de agenten het voertuig wilden controleren, in de rue Des Tawes, gaf de bestuurder van de verdachte wagen plankgas. Volgens de politie probeerde hij de agenten wel degelijk aan te rijden. “Hij heeft zijn wagen als wapen tegen de agenten gebruikt”, klinkt het.

Vuur geopend
Om de wagen tot stilstand te brengen, heeft een agent het vuur geopend. Eén van de verdachten kon worden ingerekend. Een tweede is nog op de vlucht. Bij de actie raakte een agent gewond aan de hand. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, maar hij zou er niet erg aan toe zijn.

De Rue des Tawes is afgesloten in afwachting van het onderzoek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →