Wijding Smeets tot bisschop is op 8 december

Print
Wijding Smeets tot bisschop is op 8 december

De nieuwe bisschop van Roermond: Harrie Smeets. Afbeelding: ANP

De wijding van Harrie Smeets tot bisschop is op zaterdag 8 december in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Dat is de feestdag van Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen, de patrones van het bisdom Roermond.

In de Sint-Christoffelkathedraal staat ook de zogenoemde cathedra, de officiële zetel van de bisschop van Roermond. Tijdens de wijdingsplechtigheid gaat Smeets op een bepaald moment op de zetel zitten.

Bisschopswijding 
Het bisdom Roermond meldt dat Smeets graag had gezien dat kardinaal Wim Eijk als aartsbisschop de wijding zou verrichten. Eijk had dat zeker willen doen, maar is daartoe niet in de gelegenheid vanwege een geplande operatie. Smeets zal nu de bisschopswijding ontvangen uit handen van Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie.
Smeets is als bisschop van Roermond de opvolger van Frans Wiertz. Die trad eind vorig jaar terug. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →