Gedupeerden brand Panningen: vertrouwen in politieonderzoek kwijt

Print
Gedupeerden brand Panningen: vertrouwen in politieonderzoek kwijt

Afbeelding: Mara van de Oetelaar

Panningen - Gedupeerden van de brand die 7 september een bedrijfsverzamelgebouw in Panningen verwoeste, bekritiseren de politie. Vijf bedrijven uit Panningen, twee uit Venray en drie ondernemingen uit Roermond, Kessel en het Duitse Essen maakten gebruik van het gebouw. Zij hebben allemaal aangifte bij de politie gedaan van brandstichting.

Maar sinds 7 september hebben ze niks meer gehoord van de politie. Die heeft niet eens de moeite genomen om met hen te praten, luidt de kritiek. Een van de benadeelden is Judith Versteegen uit Panningen. Zij is directeur van Start Home Rentals dat onder meer in Noord- en Midden-Limburg woningen huurt en inricht voor arbeidsmigranten. 

Lees ook: Onderzoek wijst uit: enorme brand Panningen aangestoken

Afmelding
Op haar initiatief kwamen gedupeerden  3 oktober  bijeen. Ook de politie was uitgenodigd, maar die meldde zich af. "We krijgen totaal geen terugkoppeling van de politie, terwijl we nog veel vragen hebben. Ik wil er alles aan gedaan hebben om de waarheid boven tafel te krijgen.”

Verkeerde prioriteiten
Privé-detective John Vullers uit Roermond is ook niet te spreken over de politie. Hij werd na de brand ingeschakeld door ondernemer Hans Verbugt uit Roermond. "De politie moet uiteraard prioriteiten stellen. Maar in de beleving van de benadeelden hebben ze verkeerde prioriteiten gesteld,” laat Vullers desgevraagd weten. Hij doelt daarmee op excuses als ‘geen capaciteit’. "Het vertrouwen in een adequaat onderzoek is tot een minimum gedaald.”

Sloopvergunning
Volgens een woordvoerder van de politie "kost zorgvuldig onderzoek nu eenmaal tijd. In het belang van het onderzoek kunnen we niet alle info delen. Maar waar dat kan, zullen we dat doen.” Hij bestrijdt dat er slechts één persoon van de basiseenheid mee aan de slag is. Ook de recherche speurt mee.  Voor het verwoeste gebouw is inmiddels een sloopvergunning aangevraagd bij de gemeente Peel en Maas.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →