Politie waarschuwt voor nep-berichten van Vodafone

Print
Vodafone-abonnees opgelet: de politie waarschuwt voor nep-berichten uit naam van deze provider. Het gaat om zogenaamde 'phishinglinks', waarin mensen wordt gevraagd hun gegevens te delen.

De sms'jes zien er bijna als 'echt' uit, omdat de naam van Vodafone wordt gebruikt als afzender. Inhoudelijk verschillen de nep-berichten iets van elkaar. De smoes kan variëren van een technische storing tot het moeten verifiëren van een account.

Nep-site
Wie klikt op de meegestuurde link, komt op een nep-website terecht die vrijwel identiek is aan de inlogpagina van Vodafone. In sommige sms’jes wordt alleen een code verstuurd die gebruikt wordt door de oplichtigers. 

Inloggen op de nep-site, betekent dat criminelen toegang krijgen tot de inloggegevens. Zij kunnen dit voor van alles gebruiken, zoals het bestellen van telefoons waarvoor de ontvanger van het nep-bericht de rekening betaalt.

Advies
Mensen die een dergelijk bericht hebben ontvangen, worden geadviseerd direct contact op te nemen met Vodafone, via het nummer op hun eigen website.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →