Échte herfstweek op komst

Print
Échte herfstweek op komst

Afbeelding: iStock

Het is over met de pret. Er staat ons een échte herfstweek te wachten. Het weer wordt volgende week geleidelijk wisselvalliger, er is weer kans op regen en de wind trekt soms flink aan. Ook de temperatuur daalt naar de normale waarde voor eind oktober.

Dit weekend is het nog rustig najaarsweer, met veel zonneschijn en een middagtemperatuur rond de 16 graden. "De nachten verlopen tegelijkertijd juist behoorlijk koud, zeker landinwaarts daalt de temperatuur tot slechts enkele graden boven nul. Op beschutte plaatsen kan het licht vriezen aan de grond”, zegt meteoroloog Ben Lankamp.

In de loop van volgende week wordt het ook overdag flink kouder. Vanaf dinsdag is er kans op regen en de wind trekt soms ook flink aan. De temperatuur in het volgende weekend is overdag nog maar 10 of 11 graden. "Dat is zelfs iets onder de normale waarde voor eind oktober (12 graden)”, aldus de weerman.

Ook de landen om ons heen zien de overgang naar kouder weer. "Op de Britse Eilanden, in België en Frankrijk en in Duitsland zakt de temperatuur gemiddeld 5 graden ten opzichte van nu. Ook de neerslagkansen nemen duidelijk toe.”