Inwoners kunnen zich uitspreken over nieuwe burgemeester Leudal

Print
Inwoners kunnen zich uitspreken over nieuwe burgemeester Leudal

Burgemeester Arno Verhoeven Afbeelding: De Limburger/Jeroen Kuit

Haelen - Wat voor type burgemeester moet de opvolger van Arno Verhoeven zijn? Inwoners kunnen zich binnenkort uitspreken over de nieuwe burgemeester van Leudal.

Voordat volgend jaar de vacature wordt opengesteld en de sollicitatierondes van start gaan, is het aan inwoners en ondernemers van Leudal om hun stem te laten horen over welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. Daarna zal de gemeenteraad tijdens een openbare extra raadsvergadering in januari 2019 een profielschets opstellen voor de nieuwe burgermoeder of -vader.

De huidige burgemeester Arno Verhoeven (66), die sinds 2007 aan het hoofd van de gemeente staat, stopt er volgend jaar september mee. Dan zit zijn tweede ambtstermijn er op. De partijloze Verhoeven gaf eerder al aan niet voor een herbenoeming te gaan.

Halverwege november zullen inwoners worden uitgenodigd om in een periode van twee weken hun mening te geven over de eigenschappen van de nieuwe kandidaat. Welke vragen worden gesteld is nog niet bekend. Gedacht kan worden aan: wilt u dat de burgemeester een boegbeeld voor de gemeente is? Of: moet hij of zij een gezaghebbende raadsvoorzitter zijn?

Ongeveer een week na het vaststellen van de profielschets, zal de vacature worden opengesteld. Een gemeentelijke vertrouwenscommissie zal vervolgens sollicitatiege- sprekken gaan voeren en een aanbeveling opstellen. Achter gesloten deuren zal in april het advies worden besproken. Alleen de naam van de kandidaat die bovenaan het lijstje staat, zal openbaar worden gemaakt. De verwachting is dat in juni de nieuwe burgemeester bekend is.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen