DJ-duo Lucas & Steve legt vooral zichzelf druk op

Print
Steeds meer dj's kampen de laatste jaren met mentale problemen. Ook het Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve ervaart druk, al komt dat vooral vanuit hun zelf.

Lucas de Wert en Steven Jansen zoals de dj's voluit heten, spraken over die druk en hun perfectionisme tijdens het Amsterdam Dance Event.

Geschrokken
In april ging er een schokgolf door de muziekwereld toen de populaire dj Avicii, echte naam Tim Bergling, uit het leven stapte. Dat zette veel collega's aan het denken. Robbert van de Corput (dj Hardwell) besloot vervolgens om er helemaal mee te stoppen.

Ook Lucas & Steve schrokken van het trieste nieuws over Avicii. "Dit is werk dat ons vanzelf 7 dagen per week, 24 uur per dag bezighoudt. Dat is niet per se slecht, maar wel reden te meer om goed op te letten. Wij hebben het voordeel dat we met twee zijn en elkaar in de gaten kunnen houden."

Lees ook: DJ Hardwell heet weer gewoon Robbert: 'Ik wil nu mezelf zijn'

Succes
Ook Lucas en Steven ervaren voortdurende druk. "Je moet presteren. Je moet echt iets laten zien. Wij zijn vanuit onszelf heel perfectionistisch en willen echt iets leveren aan de mensen omdat ze heel veel geld betalen voor een ticket. Je kunt niet zomaar je usb-stick inpluggen, wat met je handjes zwaaien en dan is het klaar. Wij willen graag iets neerzetten en de mensen een leuke tijd bezorgen."

Na het enorme succes van hun plaat 'Up Till Dawn' voelde het Maastrichtse duo daarnaast ook druk om nog beter te presteren. "Het was vier maanden lang de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. Daarvoor hadden we al succes met 'summer on you'. Dat zijn allemaal platen die steeds een stapje hoger gaan. Vervolgens moet je weer gaan zoeken naar iets nieuws, dat nog beter is. Want je wil voor jezelf altijd beter. Het is nooit goed genoeg."

Leuk
Maar druk is volgens Lucas & Steve ook niet altijd verkeerd. "Het kan ook motiveren." De enige manier om te leven met die druk is "het leuk te blijven vinden". "Als je dat verliest, wordt druk heel vervelend. Het liefst heb je gewoon iedere maand een wereldhit, maar dat is niet realistisch."