Gehaktballetjes in tomatensaus, maar dan net even anders

Print

Afbeelding: Janneke Philippi

Van gehaktballetjes in tomatensaus krijgt mijn gezin nooit genoeg. Ze komen steeds weer anders op tafel. Zoals bij deze Marokkaanse tajine.

Smaakmaker is harissa (Arabisch soort sambal) of neem het beroemde Marokkaanse specerijenmengsel ras el hanout. Mocht je geen tajine hebben, dan kun je ook prima een gewone stoofpan gebruiken

Tajine van lamsgehaktballetjes in harissa-koriandersaus
Voor 4 personen

Bereiden: 15 minuten
Stoven: 20 minuten
3 eetlepels olijfolie
500 gram lamsgehaktballetjes
2 rode paprika's, in halve ringen
1 flinke eetlepel harissa
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 bosje koriander
- staafmixer



Bereiding
Verhit de olijfolie in een tajine of stoofpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep ze uit de pan. Bak in het bakvet de paprika 4 minuten zachtjes. Pureer intussen met de staafmixer de inhoud van het blik tomaten. Schep de harissa door de paprika en bak 1 minuut zachtjes mee.

Leg de gehaktballetjes tussen de paprika en schenk de gepureerde tomaten erbij. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes afgedekt in 20 minuten gaar. Hak de koriander fijn. Neem de tajine van het vuur Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Lekker met bulgur of (volkoren) couscous.

>> Kijk voor meer recepten van onder anderen Janneke Philippi op www.delimburger.nl/recepten

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!