Ruim 120 foto’s samengebracht in expositie

Print
Ruim 120 foto’s samengebracht in expositie

Begin jaren zestig was er een uitslaande brand op de boerderij van de familie Spee op de Arenbos. Brandweerman Tony Herpertz legt de hogedrukslang uit. Uiterst links op de foto staat de Austin brandweerwagen uit 1953. Afbeelding: VIA Leudal

Heythuysen - De afgelopen decennia is er veel in Heythuysen verdwenen. Maar omdat veel inwoners en oud-inwoners van Heythuysen hun familiefoto’s delen met Heemkundevereniging Heitse (HVH), beschikt de vereniging over een zeer uitgebreid fotoarchief. Op zondag 4 november wordt een grote selectie van deze foto’s getoond tijdens de jaarlijkse foto-expositie met Allerheiligen.

Zoals bij HVH gebruikelijk, worden de bezoekers aan de hand van foto’s meegenomen naar de geschiedenis van Heythuysen. Ruim 120 foto’s, verdeeld over diverse periodes van de vorige eeuw laten zien hoe de Heythuysenaren en hun voorouders destijds leefden, werkten en woonden. Ook dit jaar besteedt HVH extra aandacht aan een tweetal speciale thema’s. Ditmaal zijn dit de Biesstraat, een van de oudste straten van het dorp en de Heitser Brandweer.

 

Speciale film

Tijdens de expositie zal ook elk half uur een nieuwe, speciaal voor deze dag door Luc Jakobs samengestelde, film met ‘oude’ beelden over Heitse te zien zijn. HVH biedt de bezoekers van de tentoonstelling de kans om de boeken ‘Heitser Minse vertellen’ en ‘Meer dan alleen namen’ te kopen. De eerste uitgave kost slechts 10 euro. Volgens de HVH zou iedereen die ‘iets’ met Heythuysen heeft, beide titels in de boekenkast moeten hebben. Ook de nieuwste uitgave, nummer 23, van het verenigingstijdschrift De Bössel zal op 4 november verkrijgbaar zijn. De redactie heeft het blad gevuld met gevarieerde en lezenswaardige artikelen over Heythuysen. In deze uitgave wordt onder andere de geschiedenis van Elshof en de Gaard uit de doeken gedaan. Ook het zilveren jubileum van de Middenstandsvereniging in 1957 komt uitgebreid aan bod. Tevens ligt de Heitser kalender 2017 weer klaar, met molensteenbiller Tjeu Hermans op de kaft.

De foto-expositie vindt plaats in Cultureel Centrum De Bombardon aan de St. Antoniusstraat 2 in Heythuysen van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 1,50 (leden en gezinsleden van HVH hebben gratis entree op vertoon van de ledenpas). Iedereen is welkom.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →