Online veiling inventaris failliete eierhandel

Print
Online veiling inventaris failliete eierhandel

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Baarlo / Bong - Doorstart bleek niet haalbaar, daarom wordt de inventaris van de failliete Cootjans Eierhandel online geveild.

Cootjans Eierhandel in Baarlo is een familiebedrijf dat sinds 1960 bestaat, maar begin september van dit jaar failliet werd verklaard. Het bedrijf floreerde jarenlang en leverde iedere week vier miljoen eieren aan grote supermarkten als Aldi en Lidl.

Volgens de eigenaar Geert Cootjans gingen de zaken voortvarend, totdat zijn bedrijf werd geconfronteerd met verschillende calamiteiten zoals dioxine, vogelpest en fipronil. Met name de fipronilcrisis en de lange hete zomer zorgden ervoor dat de eierconspumptie op een zeer laag pitje kwam.

Verlies
Op basis van contracten was het bedrijf genoodzaakt de grote aanvoer eieren af te blijven zetten, waardoor ieder ei met verlies de deur uitging. Dat verlies was niet meer op te vangen, zo blijkt uit het faillissementsverslag van curator Balder Lamers uit Weert.

Negentien werknemers staan op straat. De eierhandel heeft een bedrag van 1,2 miljoen euro open staan bij 39 schuldeisers. Een doorstart is besproken met een kandidaat en de eigenaar, maar bleek onhaalbaar. Daarop is gekozen voor een online veiling van de complete bedrijfsinventaris, voertuigen en voorraden. De veiling loopt tot 29 oktober.  Op 25 oktober is er op het bedrijf in Baarlo een kijkdag.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →