Sporthal vóór de sloop eerst nog opgeknapt

Print
Sporthal vóór de sloop eerst nog opgeknapt

De tafeltennissers van Westa spelen hun wedstrijden in een verouderde sporthal. Afbeelding: René Corten

Maasbracht - Sporthal Wisheim in Wessem wordt in 2021 gesloopt en de Harmoniezaal mogelijk verkocht. Toch trekt de gemeente Maasgouw 120.000 euro uit voor de gebouwen.

De investering is bedoeld om noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren om onder meer de veiligheid en hygiëne op orde te brengen. Beide gebouwen zijn de afgelopen jaren nauwelijks onderhouden. Toch zitten de gebruikers er nog zeker drie jaar in.

Verouderd
Het idee is dat de gebruikers op termijn worden samengebracht in een nieuw onderkomen op de Thornerweg in Wessem. Dat moet in 2021 klaar zijn. Tot die tijd zit tafeltennisvereniging Westa in sporthal Wisheim op de bovenverdieping. De benedenverdieping staat al nagenoeg leeg. De accommodatie in zijn geheel is verouderd.

Het is niet veel anders bij de Harmoniezaal, waar meerdere verenigingen gebruik van maken. Daar trekt de gemeente een kleine 40.000 euro uit om de boel op te knappen.

Dak gerenoveerd
Voor de sporthal wordt het dubbele betaald, daar moet onder meer het dak gerenoveerd worden, waarvoor de gemeente ruim 18.000 euro uittrekt. Verantwoordelijk wethouder Tim Snijckers: "Wij dachten dat sommige zaken rondom de nieuwe accommodatie op de Thornerweg sneller zouden verlopen. Dat is niet zo gebleken. We moeten dus een investering doen, waarvan we hadden gehoopt dat die niet nodig was. Maar die gebouwen moeten op orde zijn, de onderhoudskosten zijn dus noodzakelijk.”

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →