Onderzoek naar explosieven bij opgeblazen pinautomaat Geleen

Print
Onderzoek naar explosieven bij opgeblazen pinautomaat Geleen

Afbeelding: Track '88

Geleen - De Explosieven Opruimingsdienst heeft geen explosieven aangetroffen bij de de pinautomaat die zaterdagochtend in Geleen werd opgeblazen door criminelen. Onderzoek door de brandweer wees uit dat het pand stabiel is.

De politie heeft haar onderzoek ter plaatse afgerond.

De plofkraak vond zaterdagochtend om 06.00 uur plaats bij de pinautomaten van ABN AMRO in winkelcentrum Zuidhof in Geleen. Buurtbewoners werden gewekt door een luide knal. Getuigen zagen een auto wegrijden.

Gebouw
Omdat niet zeker was of er nog explosief materiaal aanwezig was, bleef de omgeving de hele ochtend afgezet. Over de eventuele buit kan nog niets worden gezegd, laat een politiewoordvoerster weten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Tweede keer
Het is voor de tweede keer in korte tijd dat plofkrakers weer toeslaan in Limburg. Afgelopen week was het raak in Weert. De afgelopen jaren leken de daders juist te zijn uitgeweken naar het buitenland.

Lees ook: Plofkraak Weert: 'We vreesden al dat dit zou gebeuren'

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen