Onderzoek naar explosieven bij opgeblazen pinautomaat Geleen

Print
Onderzoek naar explosieven bij opgeblazen pinautomaat Geleen

Afbeelding: Track '88

Geleen - De Explosieven Opruimingsdienst heeft geen explosieven aangetroffen bij de de pinautomaat die zaterdagochtend in Geleen werd opgeblazen door criminelen. Onderzoek door de brandweer wees uit dat het pand stabiel is.

De politie heeft haar onderzoek ter plaatse afgerond.

De plofkraak vond zaterdagochtend om 06.00 uur plaats bij de pinautomaten van ABN AMRO in winkelcentrum Zuidhof in Geleen. Buurtbewoners werden gewekt door een luide knal. Getuigen zagen een auto wegrijden.

Gebouw
Omdat niet zeker was of er nog explosief materiaal aanwezig was, bleef de omgeving de hele ochtend afgezet. Over de eventuele buit kan nog niets worden gezegd, laat een politiewoordvoerster weten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Tweede keer
Het is voor de tweede keer in korte tijd dat plofkrakers weer toeslaan in Limburg. Afgelopen week was het raak in Weert. De afgelopen jaren leken de daders juist te zijn uitgeweken naar het buitenland.

Lees ook: Plofkraak Weert: 'We vreesden al dat dit zou gebeuren'

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →