Van Bommel enthousiast over Oranje: ‘Maar laten we niet te hard van stapel lopen’

Print
Van Bommel enthousiast over Oranje: ‘Maar laten we niet te hard van stapel lopen’

Afbeelding: ANP

PSV-trainer Mark van Bommel genoot bij PSV deze week van de terugkeer van de internationals van de club. De meeste spelers kwamen enthousiast terug van hun nationale ploeg en vooral bij Oranje was er weer eens reden tot klaroengeschal.

Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario debuteerden en ook nog met resultaten waarover naar huis mocht worden geschreven. Bang dat zij gaan zweven of de benen niet meer op de grond kunnen zetten, is Van Bommel in het geheel niet. "Bij deze jongens maak ik me totaal geen zorgen over hun houding. En als er toch iets is, worden ze wel gecorrigeerd door de groep.” 

Rapport
Over het niveau van de interlands van het Nederlands elftal was hij enthousiast. "Maar volgens mij hadden we niet zo lang geleden nog een heel rapport liggen waarbij iedereen in zak en as zat. Laten we kortom niet te hard van stapel lopen. Toch is het mooi wat er gebeurt. Er komt een nieuwe generatie aan, die anderen weer kan aflossen. We kunnen weer werken naar iets en daarbij gaat het om winnen. We moeten ons kwalificeren voor het volgende toernooi.” 

Hendrix
Na de duels met Duitsland en België wacht zaterdagavond voor de nieuwe PSV-internationals het treffen met FC Emmen, een ploeg die het volgens Van Bommel ‘gewoon goed doet'. "Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. We moeten steeds hetzelfde kunnen brengen”, zo stelde hij.

De Drenten presteren met acht punten uit de eerste acht eredivisieduels ooit vooralsnog boven verwachting in de eredivisie. Van Bommel verandert waarschijnlijk niets in zijn opstelling en dat betekent dat Pablo Rosario, Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro weer het middenveld gaan vormen. Hendrix ontbrak bij Oranje, maar is daar volgens Van Bommel op een positieve manier mee omgegaan. "Voor hem en andere spelers is de selectie van veel anderen en mooie motivatie om dit ook voor elkaar te krijgen. Jorrit is heel stabiel binnen en buiten het veld. Hij was er graag bij geweest, maar gaat dan gewoon verder. Jorrit is bij ons gewoon goed. Hij is heel erg belangrijk voor ons voetbal.”

Bekijk hier aflevering 11 van Komt dat Schot: