Dode en twee zwaargewonden na botsing tram en camper in Utrecht

Print
Dode en twee zwaargewonden na botsing tram en camper in Utrecht

Afbeelding: ANP

Bij een botsing tussen een tram en een camper op de Overste den Oudenlaan in Utrecht is zaterdagochtend een man overleden. Twee anderen raakten gewond. Dat bevestigt de politie.

De hulpdiensten kwamen met veel materiaal ter plaatse en probeerden het inmiddels overleden slachtoffer, de bestuurder van de camper, nog te reanimeren. 

Belgisch
Zowel de camper, die een Belgisch kenteken heeft, als de tram kwamen uit de richting van het centrum van de stad. De bestuurder van de camper wilde links de Overste den Oudenlaan inslaan maar werd toen vol geraakt door de aankomende tram. Door de harde klap werd de volledige voorkant van de camper eraf geslagen. De volledige inhoud van het voertuig, waaronder matrassen, knuffels en kussens, ligt over het wegdek bezaaid.

Tram
In de tram zaten ongeveer twintig passagiers. Zij zijn door de hulpdiensten uit de tram gehaald. Het is nog niet bekend of er ook inzittenden van de tram gewond zijn geraakt.

Het ongeval zorgt voor grote verkeersopstoppingen in de stad.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →