Plan voor eerste buurtcamping van Limburg in Heerlen

Print
Plan voor eerste buurtcamping van Limburg in Heerlen

Archiefbeeld ter illustratie Afbeelding: iStock

Heerlen krijgt wellicht volgend jaar de eerste buurtcamping van Limburg. Daar kunnen bewoners van een aantal wijken in de stad een weekend samen verblijven zodat ze elkaar beter kunnen leren kennen. De bedoeling is dat minima zo toch gratis vakantie kunnen vieren en uit hun isolement komen.

Initiatiefnemer René Westerman heeft het plan besproken met wethouder Jordy Clemens (SP). Die had er wel oren naar en wil meewerken als er een goed plan ligt.

Plek voor honderd gasten
Westerman wil een park in Heerlen volgend jaar zomer inrichten als tijdelijke camping. Er zouden enkele tientallen tenten kunnen staan, met rond de honderd gasten. Daarnaast moet er sanitair, stroom en animatie geregeld worden. De gemeente heeft medewerking toegezegd.

Betrokken
De toekomstige 'campingbeheerder' is betrokken bij de CDA-raadsfractie en was enkele jaren bestuurslid bij enkele huurdersbelangenorganisaties. Hij richt zich met name op bewoners uit de wijken GMS, MSP, Maankwartier, Centrum, Eikenderveld, Beersdal en Zeswegen. Westerman hoopt dat in elke wijk iemand zich aanmeldt om het initiatief handen en voeten te geven.  

Door anderen te laten betalen voor een (korte) vakantie kunnen minima uit deze wijken er gratis op uit, is het idee.

Op twintig plekken in Nederland zijn al buurtcampings, maar Limburg kent tot nu toe niet zo’n initiatief. De dichtstbijzijnde camping is in Nijmegen, toch een aardig eind uit de buurt.

Bekijk ook de Facebookgroep van het initiatief

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →