Lions verliest in Aalsmeer, Bevo verslaat Volendam

Print
Lions verliest in Aalsmeer, Bevo verslaat Volendam

Afbeelding: Ingrid Lemmens

De handballers van OCI-Lions hebben zaterdagavond al de derde nederlaag van dit seizoen geleden in de BENE-League. Landskampioen Aalsmeer was in het eigen bloemendorp met 28-24 te sterk.

Het duel ging tot de rust gelijk op, al had de thuisploeg net de voorsprong bij de thee: 12-11. Met nog zeven minuten te spelen ging het echter mis bij de formatie van Mark Schmetz.

Rustig
Bij 22-21 redde doelman Marco Verbeij tweemaal op inzetten van Lions-spelers. Aalsmeer kon uitlopen naar 25-21 en de wedstrijd rustig uitspelen.

Tweede overwinning Bevo
De handballers van Herpertz Bevo Hc hebben zaterdagavond in de BENE-League de tweede overwinning op rij geboekt. In eigen huis was de ploeg van trainer Jo Smeets met 34-29 te sterk voor Volendam.

Bevo pakte na tien minuten een voorsprong (6-4), maar zag vervolgens Volendam vijfmaal op rij scoren (6-9). Toch gaf de thuisploeg zich niet gewonnen. Er was niks geknakt, sterker nog Bevo knokte terug en pakte met rust een marge van vier treffers (17-13).

Onder controle
In de tweede helft bleven de Noord-Limburgers aan de goede kant van de score. Onder meer door treffers van Peter Schoenaker en Niels Poot kon de thuisploeg de wedstrijd prima onder controle houden. Doelman Bram van Grunsven was de uitblinker tussen de palen bij Bevo.