Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Kaasfondue op zijn oer-Zwitsers: oftewel zoals het hoort

Bon Appetit

Na een paar maanden stage in Zwitserland was Maartje Beijsens tien kilo aangekomen. Afbeelding: Harry Heuts

Koken én roeren leerde Maartje Beijsens van haar vader, die apotheker en hobbykok was in Maastricht. Haar kleurrijke kaasfondue komt pas op tafel na zorgvuldig roeren. "Anders krijg je dikke plakken kaas.”

Knoflookgeur vult de knusse keuken van het uit 1899 stammende huis op de rand van Wolder en Maastricht. "Daardoor krijgt de kaasfondue extra smaak”, zegt Maartje Beijsens op een toon, waaruit veel ervaring met dit oer-Zwitserse gerecht spreekt. "Ik was verslaafd aan fondue. Na een paar maanden stage in Zwitserland was ik 10 kilo aangekomen”, zegt ze met een glimlach. Ze gaat verder met roeren in de prachtige oranjerode caquelon, want zo heet een kaasfonduepan.



De manier waarop ...