Serious Request-wandeling start in Weert

Print
Serious Request-wandeling start in Weert

Afbeelding: 3FM

Weert is een van de startpunten van de wandeltocht die 3FM-dj's de komende editie van Serious Request moeten afleggen.

Drie teams van telkens twee dj's leggen elk een zes dagen lange wandeltocht door Nederland af. Rob Janssen en Jorien Renkema vertrekken vanuit Weert, Sander Hoogendoorn en Eva Koreman beginnen op Vlieland en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen hebben als startpunt Hengelo. Alle drie de teams eindigen op de laatste dag in TivoliVredenburg, in Utrecht.

Glazen Huis
De radiozender gooit de jaarlijkse benefietactie dit jaar over een andere boeg. Zo is er dit keer geen Glazen Huis, van waaruit dj's zes dagen lang radio maken zonder te eten. In plaats daarvan trekken in de week voor de kerst drie duo's onder de noemer De Lifeline een week lang te voet door het land. Ze gaan daarbij 24 uur per dag van actie naar actie en moeten onderweg hun eigen onderkomen en maaltijden zien te regelen.

Lees ook: Gemengde gevoelens over nieuwe opzet Serious Request: 'Dit moet de tijd krijgen’

De opbrengst gaat dit keer niet naar één maar naar drie verschillende goede doelen, wederom in samenwerking met Het Rode Kruis.

171 kilometer
Het team dat vertrekt vanuit Weert (team 2) legt in totaal 171 kilometer af. Na Weert doen ze plaatsen als Heeze, Geldrop, Eindhoven, Tilburg, Bavel, Breda, Raamsdonksveer, Hank en Lopik aan. Team 1 legt in totaal 179 kilometer af. Ze gaan van Vlieland via onder meer Harlingen, Afsluitdijk, Hoorn, Volendam, Amsterdam Noord, Diemen en Loenen naar hun eindbestemming. Het laatste team heeft 169 kilometer voor de boeg van Hengelo naar Enschede, Groenlo, Lichtenvoorde, Doetinchem, Arnhem, Oosterbeek, Ouwehands Dierenpark in Rhenen en Bunnik.