Omroep Westelijke Mijnstreek: radio in Geleen en tv in Urmond

Print
Omroep Westelijke Mijnstreek: radio in Geleen en tv in Urmond

Afbeelding: Istock

Geleen / Urmond - De nieuwe Omroep Westelijke Mijnstreek gaat straks radio verzorgen vanuit de studio aan de Herenhof in Geleen en tv vanuit het omroepgebouw aan de Raadhuisstraat in Urmond.

De besturen van de fusiepartners Start in Sittard-Geleen en Lokale Omroep Stein hebben unaniem ingestemd met het voorstel van de stuurgroep Fusie voor de omroep, die 1 januari 2020 operationeel moet zijn.

Besluit
Op de locatie Geleen zijn tevens de diensten administratie en ICT voorzien. De afdeling verkoop komt in Urmond, waar straks ook vergaderd wordt. Het definitieve besluit over spreiding van alle activiteiten wordt genomen door het nieuwe bestuur. Voor de zeven beschikbare zetels zijn inmiddels vier kandidaten bekend. Bedoeling is dat ook leden van de beide fusieomroepen zitting nemen. De stuurgroep verwacht dat het bestuur nog dit jaar aan zal treden.

Budget
De gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek, het werkgebied van de nieuwe lokale omroep, is een conceptbegroting van 400.000 euro ter goedkeuring voorgelegd. Uit dit budget worden drie parttimemedewerkers bezoldigd, onder wie een directeur en een hoofdredacteur.