Oorlogsmuseum Overloon haalt privécollectie binnen

Print
Oorlogsmuseum Overloon haalt privécollectie binnen

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Oorlogsmuseum Overloon heeft er in één klap een collectie bij: een verzameling elektronica en communicatiemiddelen van de geallieerden uit de Tweede Wereldoorlog.

De spullen zijn overgenomen van een privémuseum in Deventer. De collectie wordt als uniek bestempeld.

Bruikleen
De verzameling is van oorsprong van Jan Bodifee die de collectie tentoonstelde in een pand in Deventer. Jan Bodifee overleed in 2013, zijn zoon Paul zette aanvankelijk het museum voort. Maar volgens Erik van den Dungen van Oorlogsmu­seum Overloon werden de kosten te hoog. Hij heeft de collectie nu voor een periode van tien jaar in bruikleen gekregen.

Uitzoeken
Een deel van de verzameling is inmiddels al voor de bezoekers van het museum te zien, een ander deel moet nog worden uitgezocht. Volgens Van den Dungen is het de bedoeling dat de spullen uit Deventer bij elkaar komen te staan. Zo ontstaat een museum in het museum en wordt een goed overzicht gegeven van de (on)mogelijkheden van communicatieapparatuur in de Tweede Wereldoorlog.

Wanneer de collectie volledig te zien is in het Oorlogsmuseum Overloon, is nog niet helemaal duidelijk. Museumdirecteur Van den Dungen verwacht dat er zeker nog een paar weken nodig is om alle spullen tentoon te stellen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen