Nieuwe uitrit oude kazerneterrein Weert: 'Alleen gekeken naar belang HQ'

Print
Nieuwe uitrit oude kazerneterrein Weert: 'Alleen gekeken naar belang HQ'

Afbeelding: AirVision.nl /John Dummer

Weert - De gemeente Weert heeft de aanvraag voor een nieuw uitrit van het oude kazerneterrein alleen op regels getoetst.

Dat stelt een medewerker van de gemeente namens het college van burgemeester en wethouders maandagmiddag tijdens een hoorzitting van de bezwarencommissie in Weert.

Regels
"Bij de behandeling van de aanvraag van Horne Quartier, de eigenaar van de voormalige kazerne is alleen gekeken of die binnen de geldende regels paste", aldus de medewerker. "Daarbij hebben we de belangen van de omwonenden niet meegewogen."

In eerste instantie ging de gemeente ervan uit dat er slechts aan melding nodig was voor de aanleg van de in- en uitrit op Ambachtenhof, een van de straten van de verkeersluwe villawijk bij de kazerne. Daarop werd een uitrit van 6,20 breed aangelegd, terwijl maar een breedte van 5 meter was toegestaan.

Vergunning
Verder bleek naderhand dat er toch een vergunning nodig was voor de in- en uitrit, omdat er een grondstrook voor moest wijken en dat het bestemmingsplan gewijzigd zou moeten worden. Het college verleende die vergunning, maar 76 bewoners van de villawijk dienden daarop een bezwaar in. Zo’n veertig omwonenden bezochten de hoorzitting en maakten hun grieven kenbaar over de gang van zaken.

De voorzitter van de bezwarencommissie verwacht over ongeveer vier weken met een oordeel over de bezwaren te komen. Daaraan gekoppeld is een advies richting het college. Dat is overigens niet gebonden aan het advies van de commissie en kan het naast zich neerleggen.