Beekdaelen of Beekdalen? Zelfs op de gemeentehuizen is er verwarring

© Beekdaelen

Wat is de naam van de nieuwe fusiegemeente? Het plechtstatige Beekdaelen of het meer alledaagse Beekdalen? Nog niet iedereen op de gemeentehuizen van Nuth, Schinnen en Onderbanken lijkt aan de officiële naam Beekdaelen gewend te zijn.

Benti Banach

Want op een gedrukte nieuwsbrief van de gemeenten, oplage 17.000, stond in de kop ‘Beekdalen’. Een verschil van slechts één letter, maar pijnlijk genoeg om de folder in allerijl tegen te houden en opnieuw te laten drukken.

TelefoonnummerVolgens gemeentewoordvoerster Nicole Vaessen van het toekomstige Beekdaelen was de spelfout niet de enige reden waarom de nieuwsbrief opnieuw is gedrukt. "Er waren nog enkele andere dingen die we moesten aanpassen, zoals het nieuwe telefoonnummer van de gemeente dat op het laatste moment bekend werd.” Dat is 088-4502000 geworden.

Wie de fout heeft gemaakt is volgens Vaessen niet te achterhalen. Wel staat vast dat het een ambtenaar moet zijn. "Maar het is niet zo dat iemand van binnen de gemeente niet weet wat de juiste naam is. Want in de nieuwsbrief wordt heel vaak de naam Beekdaelen genoemd. En één keer is het fout gegaan. Ja, wel toevallig in de kop van de nieuwsbrief.”

Niet schokkendHoeveel het foutje Beekdaelen heeft gekost, kan Vaessen nog niet zeggen. "Het zullen geen schokkende bedragen zijn. We hebben nog geen nieuwe factuur gehad. Maar alles wat je extra uitgeeft is zonde.”

Op internet is snel te achterhalen dat een dubbelzijdig bedrukt en gevouwen A3-vel in full colour in een oplage van 17.000 stuks algauw minimaal 10.000 euro kost. Er zijn ook drukkers die er het dubbele voor vragen.