Weer staking bij Ryanair in Eindhoven

Print
Weer staking bij Ryanair in Eindhoven

Afbeelding: EPA

Ryanair krijgt dinsdag een nieuwe staking voor de kiezen. Stewards en stewardessen die voor de Ierse luchtvaartmaatschappij in Eindhoven zijn gestationeerd, leggen de hele dag het werk neer. Ze protesteren daarmee tegen de sluiting van hun basis op Eindhoven Airport.

Passagiers zullen waarschijnlijk weinig merken van de acties. Ryanair zegt dat alle vluchten volgens planning doorgaan, hoewel volgens FNV het merendeel van de Eindhovense cabinemedewerkers meedoet aan de staking. De prijsvechter zette bij eerdere stakingen al stakingsbrekers in.

Ryanair kondigde eerder deze maand aan zijn Eindhovense basis te schrappen wegens tegenvallende resultaten op het Brabantse vliegveld. Volgens vakbonden gaat het echter om een vergeldingsactie voor eerdere stakingen. FNV wijst erop dat veel medewerkers hun werk verliezen en eist verdere uitleg over de staking. Daarvoor spant de bond ook een kort geding aan.

Ryanair kreeg deze zomer te maken met golf van stakingen in tal van Europese landen, waaronder Nederland. Dat leidde in sommige landen tot een nieuwe cao en bij Ryanair tot een lagere halfjaarwinst.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen