Opgefrist RTL Late Night bereikt historisch dieptepunt kijkcijfers

Print
Opgefrist RTL Late Night bereikt historisch dieptepunt kijkcijfers

Afbeelding: ANP

Twan Huys (54) blijft maar kijkers verliezen met zijn opgefriste talkshow RTL Late Night. Maandag stemden slechts 188.000 kijkers af op de latenighttalkshow. Nooit eerder trok het programma zo weinig bekijks.

Humberto Tan moest eerder dit jaar het veld ruimen vanwege teruglopende kijkcijfers. Toen stemden geregeld nog zo'n half miljoen Nederlanders af op het praatprogramma dat ooit bijna twee miljoen kijkers wist te boeien. Met Tan aan het hoofd van de tafel trok RTL Late Night in vijf jaar tijd één keer minder dan 300.000 kijkers. Huys, die de talkshow sinds de zomer presenteert, zat al drie keer onder die grens. Huys haalt de kijkcijfertop 25 van de Stichting KijkOnderzoek vaker niet dan wel.

Magere kijkcijfers
Ondanks de uiterst magere kijkcijfers, blijft de zender nog steeds in het programma geloven. "Ik ben overtuigd dat we op termijn gaan groeien en we echt naar hele goede kijkcijfers gaan’’, zei RTL-baas Sven Sauvé onlangs tegen deze site. 

"Wij zijn dagelijks met de redactie en Twan aan het kijken wat we anders en beter kunnen doen. Als ik naar de basiselementen van het programma kijk, klopt het gewoon. Ik twijfel er dan ook niet aan dat de kijker ons uiteindelijk gaat vinden. Dat zullen we écht ruim de tijd geven.’’

Dan nog, had Sauvé niet gehoopt op een betere start van het nieuwe Late Night dat nu een paar weken te zien is? "Vanzelfsprekend wil iedereen meteen 800.000 tot een miljoen kijkers. Het wisselt nu, maar dat hoort erbij. Er zal geen enkele sprake zijn van overhaaste beslissingen.’’

Humberto
Humberto Tan heeft het nieuwe RTL Late Night nog niet gezien, maar van de tegenvallende kijkcijfers is hij wel op de hoogte. "Ik lees en zie natuurlijk ook wat er gebeurt. Dat is voor niemand leuk”, vertelde hij recent. "Voor Twan is het niet leuk, voor de zender niet’', vertelde hij aan RTL Boulevard. "Ik heb alleen maar baat bij een sterk RTL 4. Ik blijf bij die zender, dus ik wil ook dat het heel goed gaat.”

Toch kon Humberto het niet laten om een sneer uit te delen naar zijn opvolger. Volgens hem waren zijn kijkcijfers nooit zo laag. "Dat kan je gewoon nakijken.” Tegen AD zei hij dat hij niet naar het opgefriste RTL Late Night kijkt.

Pauw
Ook maandag behoorde RTL Late Night weer niet bij de 25 best bekeken programma's. Voor een plek in de top waren minimaal 425.000 kijkers nodig. Zoveel mensen stemden af op het nieuwe SBS6-programma Wereldreis op wielen. De kijkcijferlijst wordt aangevoerd door het NOS Journaal van 20.00 uur, dat 1,9 miljoen kijkers trok. Spoorloos (bijna 1,8 miljoen kijkers) en Radar (1,3 miljoen kijkers) maken de top drie compleet.

Pauw, de grote concurrent van Huys, prijkt wel in de kijkcijfertop. De 972.000 kijkers die maandagavond laat op NPO 1 op hem afstemden zijn genoeg voor de negende plek.