Streep door kazerneplan in Venlo

Print
Streep door kazerneplan in Venlo

Afbeelding: Gemeente Venlo

Venlo - Er komt geen kabelbaan, geen hippiemarkt en geen amusementscentrum. Het kazerneplan in Venlo is definitief van de baan.

Na vier jaar van plannenmakerij hebben de gemeente Venlo en de ondernemers Hessel Meijer en Frank Vaessen besloten er een streep door te halen. De plannen blijken niet haalbaar, constateren de investeerders. Daarbij is er weinig draagvlak voor een kabelbaan over de Maas als verbinding van het Kazerneterrein met de binnenstad. De kabelbaan zou door de gemeente gerealiseerd worden.

Nieuwe plannen
Gemeente en ondernemers benadrukken dat het besluit ‘in goed overleg’ is genomen. Na aftrek van de eigen kosten vergoedt Venlo de kosten die de ondernemers hebben gemaakt. Het gaat per saldo om 700.000 euro. De gemeente gaat nieuwe plannen voor het Kazerneterrein in Blerick ontwikkelen. Ze doet dat met de provincie.

De gemeenteraad van Venlo gaf in 2016 groen licht voor het Fort van Venlo, zoals het plan gedoopt werd. Er zou 45 miljoen geïnvesteerd worden. De markthallen en het amusementscentrum (Leisure Dome) zouden drie miljoen bezoekers per jaar trekken en duizend banen scheppen.

Twijfel
Na enige tijd sloeg de twijfel toe bij de gemeente. De ondernemers gingen niet aan de slag. Later werden de plannen aangepast. Uiteindelijk gingen de markthallen niet door. De Leisure Dome bleef over, waarbij Meijer extra eisen aan de gemeente stelde. Gesprekken die daarop gevoerd werden, leidden ertoe dat het plan helemaal niet meer doorgaat.