Sous-chef restaurant Valuas wint kookwedstrijd en staat in Europese finale

Print
Sous-chef restaurant Valuas wint kookwedstrijd en staat in Europese finale

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

Sander van Zantvliet, sous-chef van restaurant Valuas, heeft de 52ste Benelux-wedstrijd van de prestigieuze kookwedstrijd Prix Culinaire Le Taittinger gewonnen. Hiermee sleept hij zijn tweede titel binnen.

Van Zantvliet mag door de winst in de Benelux-eindstrijd deelnemen aan de Europese finale in Frankrijk.

Zege
"Het is geweldig om Nederland weer te mogen vertegenwoordigen in Parijs. Twee keer winnen in drie deelnames is ongelooflijk. Ik hoopte enorm op de tweede zege, omdat ik weet wat ons te wachten staat in Parijs en dat wilde ik absoluut niet missen. Elke vrije woensdag en zondag vanaf augustus hebben voor mij in het teken gestaan van Le Prix en om dan met de winst naar huis te gaan voelt fantastisch. We gaan weer knallen in Parijs", aldus Van Zantvliet. 

De finale is op 19 november.