Frank Masmeijer gearresteerd in hotel Breda

Print
Frank Masmeijer gearresteerd in hotel Breda

De ooit gevierde presentator noemt de omstandigheden in de Belgische gevangenis 'mensonterend'. Tja, het is ook wat, elke dag om half zeven op moeten staan.... Afbeelding: ANP (fotomontage)

Voormalig presentator Frank Masmeijer (57) is dinsdagmiddag in Breda gearresteerd in een vestiging van het Van der Valk Hotel. Masmeijer stond internationaal gesignaleerd en werd gezocht door de Belgische autoriteiten.

Voormalig presentator Frank Masmeijer (57) is dinsdagmiddag in Breda gearresteerd in een vestiging van het Van der Valk Hotel. Masmeijer stond internationaal gesignaleerd en werd gezocht door de Belgische autoriteiten. 

De arrestatie is gedaan door Brabantse agenten, zegt woordvoerder Dik Advocaat tegen het Brabants Dagblad. Hij kan niet zeggen waarvoor de voormalig Holidayshow-presentator (57) is opgepakt. 

Lunchen
Volgens de laatste berichten is Masmeijer rond het middaguur aangehouden in Hotel Princeville aan de A16. De presentator zat rustig met iemand te lunchen toen twee agenten binnenkwamen en hem meenamen.  Op dat moment was het erg druk in het restaurant. 

Het is onduidelijk of Masmeijer in het hotel logeerde. De arrestatie verliep zonder problemen. Gert-Jan Knoops, advocaat van Masmeijer, kan nog geen uitleg geven over de reden van de arrestatie van de voormalig showman.

Cocaïnesmokkel
De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Frank Masmeijer vorig jaar tot acht jaar celstraf plus een boete van 48.000 euro voor zijn rol bij de smokkel van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. Tegen hem was zeven jaar gevangenisstraf geëist. 

Masmeijer wil in hoger beroep zijn onschuld aantonen. Volgens hem is er geen bewijs voor de beschuldigingen.

Het hof in Antwerpen wil op 16 november met de zaak beginnen. De aanklager zal op die dag zijn eisen formuleren tegen de verdachten. De pleidooien van de verdediging staan gepland op 29 en 30 november en 6 december.

Onzekerheid
Via zijn Nederlandse advocaat Geert-Jan Knoops liet Masmeijer al weten dat hij het uitstel vooral vervelend vindt vanwege de voortdurende onzekerheid. Knoops benadrukte ook de andere kant: de kans op strafkorting groeit als afronding van de strafzaak lang duurt.

Masmeijer is op advies van zijn advocaten niet meer van plan om bij het hoger beroep aanwezig te zijn. Zijn aanwezigheid is niet vereist en bovendien is de tol te hoog als hij terug naar de gevangenis moet.