Van Bommel mist waardering voor PSV

Print
Van Bommel mist waardering voor PSV

Afbeelding: ANP

Mark van Bommel vindt dat PSV dit seizoen voor de prestaties in de Champions League te weinig waardering krijgt. Dat liet de trainer van de Eindhovenaren dinsdag in het Philips-stadion blijken in aanloop naar de groepswedstrijd tegen Tottenham Hotspur van woensdag.

PSV verloor in september met 4-0 bij FC Barcelona en begin oktober was Internazionale met 1-2 te sterk. "Alleen het resultaat was niet goed. Bij Barcelona houd je het lang vol en krijg je kansen bij 0-0. Het zijn net de details die het verschil maken. Tegen Inter hebben we het ook goed gedaan, misschien nog wel beter dan in Barcelona. We hebben in mijn ogen al twee keer top gepresteerd. Waar veel mensen in Nederland zeggen dat dat niet zo is, maar ik vind van wel'', aldus Van Bommel.

Bovenmatig
Tegen Inter kwam PSV in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Pablo Rosario. Kort voor rust kreeg doelman Samir Handanovic tot woede van de PSV'ers slechts geel toen hij buiten het zestienmetergebied hands maakte nadat Steven Bergwijn de bal langs hem heen tikte.

"Dan kom je op 2-0 of tegenover tien man te staan. De wedstrijd geef je dan niet meer weg. Dat zijn net weer de beslissende momenten in zo'n wedstrijd. Normaal gesproken zeur ik niet over scheidsrechters, maar dat was wel een cruciaal moment'', zei Van Bommel dinsdag. "Als je het zo bekijkt, zou je zeggen dat wij bovenmatig presteren. Alleen hebben we nul punten, dat is de realiteit.''

Puntloos
Tottenham Hotspur is net als PSV na twee groepswedstrijden nog puntloos. De ploeg die woensdag verliest, kan uitschakeling in principe niet meer voorkomen. Van Bommel: "Tottenham heeft gewoon een hele goede ploeg. Ze hebben heel veel wapens en spelers die het verschil kunnen maken. Ik verwacht een wedstrijd met weinig doelpunten.''