Popgroep Ch!pz gaat weer optreden

Print
 Popgroep Ch!pz gaat weer optreden

Afbeelding: ANP

Tienerpopgroep Ch!pz maakt een comeback. Na bijna acht jaar pakken Rachel van den Hoogen, Cilla Niekoop, Peter Rost en Kevin Hellenbrand uit Brunssum de draad weer op, zo bevestigen ze op sociale media.

"Are you ready for the next adventure..? #chipzisback", schrijft het kwartet op Instagram.

Rechten
Ch!pz viel eind 2010 uit elkaar toen het management geen succes meer in de groep zag, tot teleurstelling van Rachel, Cilla, Peter en Kevin. Zij wilden eigenlijk verder maar dat kon niet omdat ze de auteursrechten niet in handen hadden.

Eerder dit jaar doken al geruchten op dat Ch!pz zou werken aan een comeback. Als 1 aprilgrap werd gemeld dat ze in de Ziggo Dome zouden optreden en later was op sociale media te zien dat de vier weer herenigd waren en plannen aan het smeden waren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Are you ready for the next adventure..? #chipzisback

Een bericht gedeeld door Kevin Hellenbrand (@kevinhellenbrand) op

Ch!pz brak in 2003 door en werd direct een groot succes. In de Nederlandse hitlijsten bereikten al hun singles de top tien en bereikten er liefst vijf de nummer 1-positie, waaronder Ch!pz In Black (Who You Gonna Call), Cowboy en 1001 Arabian Nights. Ook buiten de landsgrenzen werd de groep een succes met top 10-noteringen in heel Europa. Wereldwijd werden er meer dan drie miljoen platen verkocht.