Komt The Cure of Fleetwood Mac naar jubileumeditie Pinkpop?

Print
Komt The Cure of Fleetwood Mac naar jubileumeditie Pinkpop?

Fleetwood Mac, Coldplay of The Cure misschien? De geruchtenmolen voor Pinkpop 2019 draait op volle toeren Afbeelding: EPA/AFP

Het duurt nog even tot de vijftigste editie van Pinkpop volgend jaar juni, maar de geruchtenmolen over welke bands te zien zullen zijn tijdens het jubileum draait nu al overuren.

Festivalsite Festileaks zette op een rijtje welke bandnamen de ronde doen in het geruchtencircuit, en dat zijn zeker niet de minsten.

The Cure
Kanshebber lijkt de Britse new waveband The Cure, die zeven jaar geleden ook al in Landgraaf stond. De band staat komend seizoen sowieso op Rock Werchter en Rock en Seine in Frankrijk. Een uitstapje naar Megaland zou dus zeker kunnen...

Ook Fleetwood Mac wordt genoemd. De band van Mick Fleetwood tourt volgend jaar door Europa en heeft in juni al concerten gepland in Berlijn, Londen en Dublin. Of daar nog een uitstapje naar Zuid-Limburg bijkomt is de grote vraag.

Coldplay
Coldplay is een andere naam die de ronde doet. De megaband stond in 2011 voor het laatst op Pinkpop en komt met een nieuw livealbum. Een festivaltour is nog niet aangekondigd, maar lijkt niet uitgesloten.

Verdere namen genoemd worden zijn onder meer Rammstein, The Police, Lenny Kravitz, Bon Jovi, Florence and The Machine en Lana Del Rey. 

Afgeschreven
Muse, P!nk, Mumford & Sons, Tool en Metallica kunnen we volgens Festileaks afschrijven. Zij hebben allemaal een andere show in Nederland gepland. Ed Sheeran treedt op de data van Pinkpop op in Portugal. Ook hij lijkt dus niet naar Landgraaf te komen. Een terugkeer van de Foo Fighters, die dit jaar de Pinkpopzaterdag afsloten, is volgens de site ook niet logisch.