Eén dode en zwaargewonde door ingestorte steiger Antwerpen

Print
Eén dode en zwaargewonde door ingestorte steiger Antwerpen

Afbeelding: AD/REUTERS

In Antwerpen is woensdagochtend een bouwvakker overleden door een ingestorte steiger. Een gewonde collega is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel, meldt de politie. Hulpdiensten hebben met een warmtecamera en honden gezocht of er nog slachtoffers onder het puin liggen, maar hebben niemand gevonden.

Hoe de circa 20 meter hoge stelling in de Pelikaanstraat, naast het Centraal Station, iets na 10.00 uur kon instorten is nog onduidelijk. De steiger was er neergezet voor een nieuwbouwproject, een hotel in aanbouw. 

Camerabeelden
In de Pelikaanstraat, gelegen in de Antwerpse Diamantwijk, hangen camera’s, maar die konden de instorting niet registreren. Aanvankelijk bestond de vrees dat een kind onder de stelling was terechtgekomen, maar die vrees bleek ongegrond.

Ziekenhuis
Volgens Belgische media waren de bouwvakkers op de constructie aan het werk. De zwaargewonde man is met verschillende breuken naar het ziekenhuis gebracht. Collega’s van de mannen worden opgevangen door slachtofferzorg van de politie.

De straat is afgesloten voor alle verkeer. Bussen worden omgeleid. Verwacht wordt dat de overlast nog tot na de avondspits aanhoudt.

De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeluk.