Europees Parlement wil EU-museumkaart

Print
Europees Parlement wil EU-museumkaart

Met de kaart zou je ook in het Louvre terecht kunnen. Afbeelding: EPA

Het Europees Parlement maakt voor het opzetten van een Europese museumkaart 2 miljoen euro vrij in de begroting van 2019. Met een grote meerderheid stemde het parlement in met dit voorstel van Marietje Schaake (D66).

"De mogelijkheid die wij in Nederland hebben voor één vaste prijs bijna alle musea te bezoeken, bestaat niet op Europees niveau. Terwijl we juist in Europa, van het Louvre tot het Rijksmuseum, een hele rijke culturele diversiteit hebben’’, zegt de politica.

Opstartkosten
Het geld wordt gebruikt om de haalbaarheid van de Europese kaart te onderzoeken en eventuele opstartkosten te dekken. Daarna moet de pas, net als in Nederland, zichzelf financieren.

"In Nederland leverde de museumkaart de deelnemende musea vele miljoenen euro op’’, stelt Schaake. "Een Europese kaart maakt een museumbezoek over de grens laagdrempeliger, stimuleert Europese culture uitwisseling en geeft meer mensen de kans kennis te maken met onze gezamenlijke Europese geschiedenis."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen