Aan Tafel

Couscous met zelfgedraaide kipballetjes

Print

Afbeelding: Ellis Visser

Couscous laat zich makkelijk met heel veel ingrediënten combineren.

Deze keer met kipballetjes. Zelfgedraaid natuurlijk, want die zijn toch echt het lekkerst!

Wist je dat couscous een soort pasta is? Het zijn kleine, grof gemalen korrels durumtarwe.

Zelf vind ik couscous erg lekker en makkelijk te combineren met heel veel ingrediënten. Het is warm en koud te eten en dat samen maakt het tot een veelzijdig product.

Dit recept maakte ik met zelfgedraaide kipballetjes. Dit kwam doordat ik tegen een nieuw product aanliep in de supermarkt: kipgehakt. Ik heb het zelf gekruid en er balletjes van gedraaid. Vele malen lekkerder dan de kant-en-klare variant.

De gemengde tomaatjes en platte peterselie komen uit onze eigen groentetuin. Biologischer kan het bijna niet. De tomaatjes zijn heerlijk zoet, de avocado is lekker smeuïg en de feta zout. Al deze ingrediënten samen maken dit gerecht tot een ware smaaksensatie.

Couscous, broccoli en kipgehakt
Voor 4 personen 
Bereiden 30 minuten
Moeilijkehidsgraad gemiddeld

INGREDIËNTEN:
• 150 gr couscous
• 300 gr kipgehakt
• 1 kleine broccoli
• 300 gr gemengde kleine tomaatjes
• 1 avocado
• 3 takjes platte peterselie
• 200 gr feta
• 3 el paprikapoeder
• 1 el cayennepeper
• 1 el cajunkruiden
• 1 ei
• 4 el paneermeel
• peper en zout
• 2 el olijfolie 
 

Bereiding
Bereid de couscous volgens de verpakking met 1 eetlepel paprikapoeder. Meng voor de kipballetjes twee eetlepels paprikapoeder, de cayennepeper en cajunkruiden, een ei en het paneermeel met het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Draai er nu minimaal 12 balletjes van. Bak de balletjes in 10 minuten gaar in de olijfolie in een hapjespan. Bak ze lekker bruin.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en stoom deze in 7 minuten beetgaar. Snijd de tomaatjes door de helft, de avocado in blokjes en de blaadjes van de peterselie fijn.

Neem een grote kom. Doe hier de couscous in, leg de tomaatjes, broccoli en avocado daarop. Leg de balletjes er ook op en brokkel als laatste de feta erover. Sluit af met de fijngesneden peterselie.

» Kijk voor meer recepten op www.delimburger.nl/recepten
» Ellis blogt op healthtastic.nl

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!