Samoeraizwaard in auto bij vliegveld Maastricht leidt tot grote drugsvondst

Print
Samoeraizwaard in auto bij vliegveld Maastricht leidt tot grote drugsvondst

Afbeelding: De Limburger/Johannes Timmermans

Maastricht-Airport / Sittard - Twee mannen zijn maandagavond bij Maastricht Aachen Airport aangehouden voor het bezit van wapens en drugs.

De Marechaussee controleerde de auto omdat het rijgedrag van de 33-jarige bestuurder uit Sittard opviel. Daarbij viel hun oog meteen op een samoeraizwaard tussen de voorstoelen.

Camping
Bij het doorzoeken van de auto werd een kleine hoeveelheid geld en harddrugs gevonden. De man uit Sittard werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de drugs gekocht waren op een camping in de buurt van de luchthaven.

Op de camping werd een van de caravans en de bijbehorende schuur doorzocht. Hierbij werden enkele kilo’s drugs, vermoedelijk speed, aangetroffen. Ook vond de Marechaussee een pistool, een geweer, munitie en geld. In de schuur was een ruimte ingericht die vermoedelijk gebruikt werd om drugs te maken. De 32-jarige bewoner van de caravan uit Beek werd daarop ook aangehouden.

De Marechaussee doet verder onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen