Oude mijnlampen krijgen modern jasje

Print
Oude mijnlampen krijgen modern jasje

Afbeelding: Stichting het Limburgs Landschap, Edmond Staal

Kerkrade - Wie nog een oude mijnlamp op zolder heeft liggen kan die binnenkort in een nieuw jasje laten steken.

Stichting het Limburgs Landschap is op zoek naar oude mijnlampen voor de herinrichting van het monumentale complex Nieuw Ehrenstein,. Het compleet vervallen boerderijcomplex met eeuwenoude villa in de Anstelvallei in Kerkrade wordt opgeknapt. Daarbij worden mijnlampen verwerkt in grote  ‘kroonluchters’, die heel duurzaam worden voorzien van LED-verlichting. Voor het hele gebouw zijn tientallen mijnlampen nodig.

Geschiedenis
In een deel van de historische boerderij komt horeca, waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de geschiedenis van de streek. Gezien de geschiedenis van hele generaties mijnwerkers moeten er nog veel mijnlampen zijn, denkt Limburgs Landschap. De eerste lampen zijn er al.
 
Wie een lamp wil schenken voor deze bijzondere ‘kroonluchters’ kan contact opnemen via info@limburgs-landschap.nl.
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen