Nieuw leven voor Weerter Vastelaovendj Lidjes festival

Print
Nieuw leven voor Weerter Vastelaovendj Lidjes festival

Ronald en Carien Moonen Afbeelding: PR

Dankzij de inzet van artiesten en tekstschrijvers als Ton Wolter, Phil Aspers, Mark Bouwmans en Ronald en Carien Moonen doen tien liedjes mee aan het Wieërter Vastelaovendj Lidjes festival (WVLF).

Ze maakten promotiefilmpjes en hebben deelnemers na hun aanmelding geholpen bij het maken van teksten en muziek. Daardoor beklimmen zondag 4 november vanaf 15:00 uur tien artiesten het podium van theater De Huiskamer.

Eén liedje
Vorig jaar is het liedjesfestival in Weert niet doorgegaan omdat maar één liedje was aangemeld. De nieuwe aanpak van WVLF blijkt vruchten af te werpen. Deelnemers zijn Carla Beljaars uit Stramproy, De Leste Vriejig (8 mannen uit Tungelroy) en Nick van Ham, De Lèste Drej, de Boys vanne Wertha, Mark Gruijthuijsen, De Broeëds Brothers, Patrick Hendrikx, Erik Fikken en Stefan Wolter uit Weert.

Opgenomen
Het winnende liedje zal worden opgenomen in studio Difference van Ronald en Carien Moonen (2e op het LVK in 2011) die het WVLF ook presenteren. De winnaar mag zijn liedje bovendien presenteren bij tal van carnavalsactiviteiten bij verschillende verenigingen in de gemeente Weert.

De winnaar krijgt bovendien de Fried van Dooren-wisseltrofee die gemaakt is door de kunstenares Els Peeters uit Nederweert. Het winnende lied wordt 4 november gekozen door een jury samen met het publiek.