Gemeenteraad Brunssum treedt samen ‘naar buiten’

Print
Gemeenteraad Brunssum treedt samen ‘naar buiten’

Afbeelding: Google Maps

Brunssum - De partijen in de gemeenteraad van Brunssum gaan samen in gesprek met burgers. Alleen de SP doet niet mee.

De raad wil met inwoners gaan praten om te weten wat er speelt en eendracht uit te stralen.

Verhoudingen
Dat heeft alles te maken met het traject om de onderlinge verhoudingen te verbeteren. De coalitiepartijen stelden bij monde van Rob Dautzenberg voor bij de manifestatie Kerst Vier Je Samen samen met burgers te gaan praten. Dat zou passen bij de kerstgedachte.

De VVD betwijfelt of dat een geschikt moment is. De liberalen vrezen dat de nu particulier georganiseerde kerstviering dan ondersneeuwt door de politiek. De raad gaat nu eerst praten met de stichting achter het kerstevenement en bekijken wat de beste dag is.

Burgerparticipatie
Door samen met burgers te gaan praten willen de raadsleden ook burgerparticipatie stimuleren. Dat past ook bij het coalitieprogramma met de titel De Burger Centraal.

De SP wil als enige niet meedoen. Fractieleider Katinka Coenen denkt dat het voor burgers verwarrend is als de verschillende partijen als eenheid naar buiten treden. "Doe vooral je ding, maar wij doen er niet aan mee. We moeten wel realistisch blijven. We staan al vaker op straat om burgers aan te spreken." De SP wil wel het onderscheid blijven maken. "We zijn politieke partijen met verschillende kleuren."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen