‘Uit protest geplaatst tussenschot in dijk Tegelen moet weg’

Print
‘Uit protest geplaatst tussenschot in dijk Tegelen moet weg’

De geblokkeerde doorgang aan de Watermunt in Tegelen. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo -

Een uit protest geplaatst tussenschot in een dijk in Tegelen moet volgens de gemeente worden weggehaald. Anders wordt er gehandhaafd.

De gemeente Venlo is helder: voor eigen rechter spelen is niet de bedoeling. De gemeente stelt dat het vorige week geplaatste tussenschot in een lage dijk aan de Watermunt in Tegelen daarom moet worden weggehaald.

"Wij hebben begrepen dat er een beroep wordt gedaan op degene die het heeft geplaatst", zegt een gemeentewoordvoerder. "Anders zal het waterschap handhavend optreden." Waterschap Limburg geeft geen antwoord op vragen van De Limburger over de kwestie.

Overlast
Alex Schouten plaatste het door hemzelf in elkaar getimmerde bouwwerk vorige week. Hij woont naast de doorgang die vanaf de Watermunt toegang geeft tot een stuk natuurgebied van Limburgs Landschap. Op een op het schot bevestigde brief schrijft hij dat bij de doorgang sprake is van veel overlast.

‘Van jeugd/hangjongeren die zich bij de doorgang verzamelen en staan te blowen, drugsdeals, mensen die urineren tegen de gevel, mensen die na het wandelen hun schoenen uitkloppen tegen de gevel.’ Schouten stelt daarnaast dat de doorgang naast zijn woning aantasting van de privacy is.

Ook is volgens hem sprake van een gevaarlijke verkeerssituatie. Zo hebben mensen aan het einde van de trap geen goed zicht op het fietspad. In een toelichting op zijn actie vertelt Schouten dat hij en een andere bewoner de situatie meermaals hebben aangekaart bij de gemeente en het waterschap. Volgens hem is er niets met hun inbreng gedaan.

Oplossing
De gemeente zegt dat de kwestie al een aantal jaren loopt. "Zowel de gemeente als het waterschap heeft gekeken naar de opties", laat een woordvoerder weten. "Er zijn voorstellen gedaan voor mogelijke oplossingen maar deze hebben niet geleid tot een keuze of besluit van de bewoners."

Wat betreft de gemeente is de lage waterkering uitgevoerd volgens plan en moet er voor aanpassingen draagvlak zijn in de buurt en een akkoord van het waterschap. "Ons advies is dat de mensen contact opnemen met de gemeente om te bezien hoe aan een oplossing kan worden gewerkt." Schouten weigert te zeggen of hij dat gaat doen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →