Oostappen moet vakantiepark Elfenmeer voor de kerst overdragen

Print
Oostappen moet vakantiepark Elfenmeer voor de kerst overdragen

Afbeelding: René Corten

Herkenbosch -

De Oostappen Groep moet voor 20 december de sleutel inleveren van vakantiepark Elfenmeer. Hoewel de uitbater in beroep is gegaan tegen een uitspraak van de rechtbank, kent de gemeente geen genade.

De gemeente Roerdalen neemt per 20 december het beheer van een groot deel van vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch over. De huidige uitbater Oostappen Groep moet uiterlijk die dag 27 hectare van het terrein aan de gemeente overdragen.

Niet goed
Het gaat om twee derde deel van het vakantiepark waarop onder meer het receptiegebouw en de recreatieplas liggen. Deze grond was door Roerdalen in erfpacht gegeven aan Oostappen.

De gemeente zei per 2015 al de erfpacht op omdat ze vindt dat Oostappen het park niet goed beheert. Volgens Roerdalen past het huidige park niet bij de toeristische ‘uitstraling en sfeer’ die hoort bij Nationaal Park de Meinweg.

Rechter
De uitbater stapte naar de rechter maar werd afgelopen zomer in het ongelijk gesteld. Vorige week heeft de gemeente het rechtelijke vonnis formeel betekend. Dat houdt in dat de uitbater vanaf dat moment twee maanden de tijd krijgt om het veld te ruimen. Het hoger beroep dat Oostappen heeft aangetekend, en dat op 12 februari volgend jaar dient, verandert daar niets aan.

De gemeente eist dat Oostappen het terrein voorafgaand aan die zaak gewoon opruimt. Roerdalen moet de exploitant wel een vergoeding betalen voor gedane investeringen. Hoe groot die vergoeding is, is niet duidelijk.

Onduidelijk
Recreanten met een jaarplaats op Elfenmeer zaten de voorbije maanden in onzekerheid over hun plek voor komend jaar. Van Oostappen kregen ze niets te horen over de uitspraak van de rechtbank. De gemeente kon ook geen duidelijkheid geven. De mensen die zich bij de gemeente meldden, kregen woensdag een brief waarin Roerdalen aankondigt het beheer vanaf 20 december over te nemen.

Veel meer duidelijkheid krijgen ze echter nog steeds niet. De gemeente gaat op zoek naar een andere exploitant die beter aan de eisen voldoet. Niet alle eigenaren van een jaarplaats kregen die brief, omdat Roerdalen niet alle adressen heeft.

Verbaasd
Advocaat Bas van Susante reageerde woensdag verbaasd op het schrijven van de gemeente. Hij was nog niet ingelicht en wil daarom nog niet reageren op de ontwikkelingen. Volgens hem loopt er nog een overleg met de gemeente.

Roerdalen zegt dat ook, maar stelt dat dit overleg hooguit tot een vroeger vertrek van Oostappen leidt. Vraag is wat Oostappen doet met de kleine tien hectare van het vakantiepark die het bedrijf zelf in eigendom heeft. Dit deel heeft geen eigen voorzieningen, receptie of bruikbare ingang.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →