Ontsteltenis bij VV Born over uitstel kunstgrasveld

Print
Ontsteltenis bij VV Born over uitstel kunstgrasveld

Afbeelding: ANP

Born - Voetbalvereniging Born is boos. In de conceptbegroting 2019 van Sittard-Geleen is het beloofde kunstgrasveld weg-be­zui­­nigd. Volgens de gemeente is er alleen sprake van uitstel.

In de voorgestelde begroting 2019, die het gemeentebestuur van Sittard-Geleen op 12 oktober presenteerde, kan voetbalvereniging Born fluiten naar een kunstgrasveld. De 425.000 euro die in 2018 nog werd uitgetrokken voor de aanleg van het veld in maart volgend jaar is weggestreept. Wegbezuinigd zonder overleg, stelt het bestuur van de Bornse voetbalclub.

De gemeente Sittard-Geleen verkeert financieel in zwaar weer. Er moet de komende jaren 11 miljoen euro worden bezuinigd.

Brandbrief
VV Born beschikt over twee wedstrijdvelden, één trainingsveld (zandveld) en één veld voor de junioren. In een brandbrief dringt VV Born-voorzitter John Janssen er bij de raad op aan de beslissing om het kunstgrasveld in 2019 uit de begroting te schrappen te wijzigen. ‘In het belang van onze groeiende vereniging’, schrijft voorzitter Janssen. De club heeft ruim 420 leden en 24 teams. Vanwege dat grote aantal teams is de club momenteel genoodzaakt (tegen betaling) uit te wijken naar andere clubs die wel kunstgras hebben, zoals VV Sanderbout.

Geen toezegging
Volgens een woordvoerder van de gemeente is de eventuele aanleg van een kunstgrasveld van VV Born niet geschrapt, maar vertraagd. "Sowieso was er ook in 2018 geen harde toezegging dat de club in 2019 kunstgras zou krijgen. Eerst moet blijken of de accommodatie van VV Born überhaupt in aanmerking komt. Dat onderzoek wordt naar verwachting volgend jaar mei of juni afgerond”, aldus de woordvoerder. In het onderzoek wordt ook bekeken of VV Born en HBC’09 in Buchten verder moeten op één locatie.

VV Born-secretaris Giovanni Henssen: "Ondertussen is onze veldcapaciteit te klein en ook de capaciteit van de kleedlokalen. We zijn nu nog een bloeiende, financieel gezonde club met goede sportieve prestaties. Voor ons is de uitbreiding noodzakelijk om verder te kunnen groeien.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →