Intensieve concertvoorbereiding beloond met eerste prijs

Print
Intensieve concertvoorbereiding beloond met eerste prijs

Fanfare Aurora tijdens het concours in de Oranjerie met in hun midden sopraan Anneke Luyten. Afbeelding: VIA Leudal

Baexem - Na een geslaagde voorbereiding, is er door fanfare Aurora uit Baexem het afgelopen jaar gewerkt aan een concertprogramma voor concoursdeelname. Zondag werd dit programma uitgevoerd voor een goedgevulde Oranjerie en een deskundige jury.

“Na een sfeervolle opening met het werk ‘The Cauldron’, volgde het klankvolle ‘Osterfjorden.’ Deze uitvoering werd door het publiek beloond met een geweldig applaus. De betoverende sopraan Anneke Luyten, die het werk ‘I shall love but thee’ samen met Aurora ten gehore bracht, kon zelfs rekenen op een staande ovatie,” aldus een enthousiast fanfarelid. ‘Equilibrium’ was het sluitstuk van het concert en het korps en de dirigent werden wederom beloond met een langdurige staande ovatie. “Een prachtig moment, waarvan we als muzikanten ontzettend hebben genoten.”

Na een kort intermezzo werden de jury-oordelen bekend gemaakt en ging Aurora naar huis met een 1e prijs, die in Baexem nog werd gevierd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →