Schaakmeester Hans Böhm warmt Maastricht op voor wk-match

Print
Schaakmeester Hans Böhm warmt Maastricht op voor wk-match

Schaakcommentator Hans Böhm is zelf een geoefend schaakmeester. Afbeelding: Rob Oostwegel

Maastricht - In aanloop naar de WK-match tussen wereldkampioen Magnus Carlsen en uitdager Fabiano Caruana komt schaakmeester Hans Böhm in Maastricht schaakliefhebbers vertellen over memorabele schaak-tweekampen om de wereldtitel.

Schaakcommentator Böhm neemt het publiek op donderdag 1 november in de Nuie Zaol in sporthal De Geusselt mee naar de beroemde matches tussen de Rus Boris Spassky en de Amerikaan Bobby Fischer in de jaren zeventig. Ook de memorabele partijen om de titel tussen Garri Kasparov en Anatoli Karpov neemt Böhm mee in zijn vooruitblik naar het WK van Carlsen en Caruana. Die tweestrijd begint op 9 november in Londen.

Böhm blikt alvast vooruit op zijn lezing:

Böhm houdt de lezing op uitnodiging van Magnus Mosa, een initiatief van schaakenthousiastelingen in Maastricht. De lezing start om 20.00 uur in de Nuie Zaol in sporthal de Geusselt.

Gekoppeld aan de wk tweekamp biedt Magnus Mosa schakers ook de kans om op eigen niveau een tweekamp te spelen om te zelf deze discipline van de schaaksport te beleven. Deelnemers spelen een reeks partijen op drie achtereenvolgende  donderdagen tgen steeds dezelfde tegenstander van ongeveer gelijke speelsterkte. De eerste sessie is op 8 november.
Belangstellenden voor het spelen van een eigen 'wk' match kunnen zich hier aanmelden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje