Limburg heeft met kiwibes een nieuwe zoete vlaai met veel vitaminen

Print
Limburg heeft met kiwibes een nieuwe zoete vlaai met veel vitaminen

In het Dinghuis in Maastricht kon de kiwibes-vlaai geproefd worden. Afbeelding: Laurens Bouvrie

Maastricht / Itteren - Limburg heeft er een nieuwe vlaai bij: de kiwibes vlaai. Kleiner dan de kiwi, maar ook zoeter, smakelijker en meer vitamine c dan de grote broer. Bezoekers aan het Dinghuis in de binnenstad van Maastricht maakten gretig van de gelegenheid gebruik om een stuk te komen proeven.

De vlaai met kiwibes als vulling is bedacht door Bekkerie Talentino. De kiwibessen zijn afkomstig van kleinfruitbedrijf Mertz uit sint Geertruid.

Behalve bezoekers van het Dinghuis hebben vandaag 25 oktober ook bezoekers aan de VVV-vestiging in Valkenburg van de nieuwe vlaaiensoort kunnen proeven. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →