Geweerde MVV-fans delen plaagstoot uit aan Helmond Sport: ‘Een broodjeaapverhaal’

Print
Geweerde MVV-fans delen plaagstoot uit aan Helmond Sport: ‘Een broodjeaapverhaal’

MVV-supporters tijdens de vorige wedstrijd in Helmond. Zij zwaaiden met een roodwit geblokte vlag met daarop een varkenskop. Afbeelding: ED/Pro Shots

MVV-supporters plaatsten donderdagochtend een foto op Facebook met spandoeken (de eerste fan = aanwezig) en varkensresten.

Naar eigen zeggen deden ze dat op de middenstip in het SolarUnie Stadion van Helmond Sport, maar de Helmondse club heeft daar zelf niets van gezien. ,,Een broodjeaapverhaal”, noemt directeur Leon Vlemmings het dan ook. 

Toen het stadion donderdagmorgen werd geopend, waren er in en rondom stadion De Braak in ieder geval geen spandoeken en varkensresten op de middenstip te zien. De MVV-supporters zijn er op zijn zachtst gezegd niet blij mee dat ze vrijdagavond niet welkom zijn bij het duel Helmond Sport - MVV. Dat besluit werd genomen op basis van de incidenten tijdens de vorige editie van het duel, dat door rellen werd ontsierd. 

Het bestuur en de directie van MVV noemen het besluit om MVV-fans te weren ‘buitenproportioneel’. Zij boycotten daarom ook de wedstrijd en reizen niet af naar De Braak. ,,De supporters niet? Dan wij ook niet”, reageerde MVV-voorzitter Marcel Jöris eerder deze week ferm.