Ruimtegebrek voor Samen Delen na verlies depots

Print
Ruimtegebrek voor Samen Delen na verlies depots

Het depot van Samen Delen aan de Burettestraat in heerlen. Afbeelding: Google Maps

Stichting Samen Delen Parkstad heeft door het wegvallen van twee depots in Heerlen ruimtegebrek. Daardoor moet Samen Delen soms nee verkopen aan mensen die meubels inleveren.

Samen Delen is een stichting die spullen als gebruikte meubelen en kleding inzamelt en die aan mensen uitdeelt die het niet breed hebben.

Depots
“We hebben naast onze hoofdvestiging in Meezenbroek kleine depots in Landgraaf en Brunssum”, vertelt voorzitter Anny Palmen-Boels. “Tot voor kort konden we ook gebruik maken van een oude bioscoop en een schoolgebouw van de gemeente Heerlen. Nu deze gebouwen verkocht zijn, kunnen we er geen spullen meer opslaan. Regelmatig moeten wij zeggen dat wij de mooie meubels niet kunnen ophalen omdat we geen ruimte hebben om ze tijdelijk neer te zetten.”

Polen
Spullen die Samen Delen niet in Parkstad kwijtraakt, gaan op transport naar Polen. Samen Delen verstuurt 27 oktober een nieuwe vracht kleding en meubelen naar Polen. Het is alweer de achtste vracht die Samen delen dit jaar verstuurt. “We hebben dit jaar nog één vracht op de planning voor eind november/begin december”, zegt Palmen. “Daarbij sturen we ook cadeaudozen voor vrouwen en een serie kerstpakketten mee.”

Voor meer informatie, zie de site www.stichtingsamendelen.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →